يكشنبه, ۸ تیر ۱۳۹۳، ۰۴:۰۵ ب.ظ
اولین آش اوماج
آش اوماج یه آش محلیه، البته الان که داشتم سرچ می کردم علاوه بر آذری ها چند شهر دیگر هم از این آش می پزن. :)
الان بهتون میگم چطوری ساختمش، با راهنمایی های مامان البته.
اول عدس رو با سبزی و آب میذاریم بپزه. نکته مهم سبزیشه. سبزی این آش آویشنه. این سبزی هم خوش عطرش می کنه و هم کمی تندش میکنه. من عاشق همین سبزیشم :))
البته بعضی ها آش سبزی عادی میریزن، اما این باحال تره.
البته گوشت هم میریزن. یا چرخ کرده یا مرغی که گوشتش رو پرپر کرده باشی. البته من گردن مرغ داشتم و ریختم توش :)
بعد که دیدیم موادش پخت. نوبت اوماج یا همون خمیرشه. عاشق این مرحله ام :)
چند قاشق آرد رو با کمی آب همین مواد قاطی می کنیم و کمی هم نمک. خمیر سفتی درست می کنیم. و بعد رنده اش می کنیم.
این شکلی:
بعد میریزیم توی آشمون. به همین راحتی. کمی نمک و ادویه و کمی هم فلفل سیاه میریزیم.
همزمان پیازی هم سرخ می کنیم و میریزیم داخل آشمون.
بعد از یک ربع دیگه آش اوماج یا اوماج آشی آماده است. کلی هم خوشمزه است. البته بیشتر تو فصل سرما می پزن چون سبزیش تنده و گرمابخش.
من که برای اولین بار لذت بردم از پختنش. برای سفره افطار عالی بود. آویشن هم که پر از خاصیته، میدونید دیگه.
زندگی نوشت:
باید حواستون باشه موقع اضافه کردن آب به آرد زیاده روی نکنید اونوقت باید همش آرد بریزید و آرد بریزید تا خمیر سفت بشه. تو زندگی هم نباید دروغ بگی و موضوع نشت پیدا کنه. اونموقع همش باید برای لاپوشی، دروغای دیگه بگی و موضوع همش بزرگ و بزرگ تر میشه.
- ۹۳/۰۴/۰۸